Om Vinnersjö Timmerhus

Timmerhus sedan 1975

Visste du att man hittat en timmerkonstruktion på Svarta Havets botten som är 12000 år gammal? Det var ungefär då som den sista istiden tog slut. Vi tycker att det säger en del om hållbarheten i timmer.

Bygga äkta timmerhus

Här i Sverige började timmerhus byggas under Vikingatiden. 1975 började vi på Vinnersjö Timmerhus tillverka dem. Vi har därmed mer än 40 års erfarenhet av att bygga äkta timmerhus i naturmaterial – allt från lekstugor till herrgårdar.

Vinnersjö ligger i Hedesunda socken, i sydöstra Gästrikland. Här hämtar vi inspiration från de djupa skogarna, årstidernas speglingar, rullstensåsen och älven. För oss är naturen inte bara en viktig inspirationskälla, utan även något vi värnar om i alla produktionssteg.

Isolera timmerhus

Förutom att timmer är en förnybar resurs i sig använder vi närproducerat timmer och naturmaterial i våra konstruktioner. Förr användes mossa som isolering mellan timmerstockarna, men idag använder vi miljövänligt lindrev som är både starkt och fukttåligt.

Hållbara timmerhus

Vi som jobbar på Vinnersjö Timmerhus brinner för det naturliga och tidlösa i timmerhusen. Därför tar vi oss an varje nytt hus med samma nyfikenhet och glädje. Vi har hittills aldrig träffat någon som ångrat sitt val av timmerhus. Stryk med handen över den massiva timmerstocken och tänk dig att huset kommer att stå precis på den plats du valt i många hundra år.

Vem vet, någon kanske hittar just ditt hus om 12 000 år och häpnar över hållbarheten i timret!

Vi älskar trä

Vi älskar träets egenskaper och de möjligheter det ger. Att kunna erbjuda ett timmerhus av endast naturmaterial är en tanke vi gillar.

Närproducerat

Vi vill ha koll på hela kedjan, från stocken i skogen till färdigt timmerhus. Därför köps timret lokalt. Hos oss i Vinnersjö sågas det sedan och torkas innan det används.

Hantverk sedan 1975

Vi har en lång erfarenhet av timmerhustillverkning. Våra rötter inom träindustrin sträcker sig tillbaka till 1950-talet.

Dalaknut

Vi använder oss av den traditionella dalaknuten som många timmerhus från Dalarna har. Den låser ihop stockarna på ett effektivt sätt samtidigt som den skyddar mot drag.