Våra hus

Våra hus – handtimrade sedan 1975

Ett äkta timmerhus byggs upp av massiva timmerstockar som läggs på varandra helt i enlighet med gammal tradition. Timmerstockarna hålls ihop med stabila och dragfria Dalaknutar som låser dem vid varandra på ett effektivt sätt. Timmerhusen är dessutom enkla att underhålla, bara att borsta av och måla om igen när det är dags.

Med ett äkta timmerhus får du ett behagligt inomhusklimat, tack vare att timmerväggen jämnar ut både temperatur och fukt inomhus, helt utan allergiframkallande substanser. Vid tilläggsisolering av timmerhus ser vi gärna naturliga material såsom träfiberisolering.

Vi följer Boverkets krav. Du kan därmed alltid vara trygg med att du får ett stabilt hus som står emot de tuffaste väderförhållandena och som ger en sund inomhusmiljö.

All vår tillverkning sker i moderna lokaler i Vinnersjö. Här har vi kontroll i alla steg, från fuktnivån i timret till transporter och montering.

Timmerbilen kommer, vi sågar i eget sågverk och timrar upp ditt drömhus för att säkerställa att timmerstockarna ligger rätt och kommer att klara påfrestningar från väder och vind. Sedan märker vi varje stock och monterar ned huset igen. Allt detta sker under tak för att skydda timret innan det är målat.

Du hittar våra timmerhus i hela Sverige och i flera av våra nordiska grannländer. Vi fraktar ditt timmer till den plats du har valt ut för drömhuset. Om du vill kan vi också sätta upp stommen. Du väljer själv dörrar och fönster, målar och ser till att huset blir som du vill invändigt.

Vi gillar att tänka oss att husen kommer att stå kvar i evighet, men även ur ett kretsloppsperspektiv är timmerhus oslagbara. Restprodukterna består endast av trä.

Vi har lagt mycket kraft på att ta fram riktigt bra hus med funktionell och vacker design. Dessa hittar du här på sidan. Många av våra kunder har dock ritat sina egna hus och då hjälper vi naturligtvis till att ta fram ett hus exakt enligt den ritningen.

Behöver du hjälp med bygglovsritningar? Det hjälper vi naturligtvis till med.